Planificarea schelelor de ultimă generație, bazată pe BIM, și sistemele PERI inovatoare au fost esențiale în construcția noului complex de prelucrare a vitaminei A la BASF SE din Ludwigshafen, Germania.
Construcția noii fabrici de prelucrare a vitaminei A din plante la BASF din Ludwigshafen, Germania

O abordare modernă a planificării și operațiunilor de lucru în construcțiile de schele industriale

În mediul industrial, mai mult decât oriunde altundeva, cerințele de fiabilitate a proceselor operaționale sunt deosebit de stricte. La BASF SE din Ludwigshafen, Germania, PERI a demonstrat că siguranța și rentabilitatea pot fi combinate cu ușurința prin utilizarea unor sisteme inovatoare de planificare a schelelor, bazate pe BIM, de ultimă generație.

Data
25. mai 2021
Locație
Germany
A fost posibil să combinați PERI UP și VARIOKIT într-o manieră extrem de versatilă pentru o gamă largă de aplicații - de exemplu, pentru formarea construcției de punte cu sistemul său de tensionare și întinderea sa de 12,75 m la o înălțime de 33 m.

Descărcați comunicatul de presă

Imaginile în detaliu

Următoarele sunt o prezentare generală a imaginilor conținute în setul de presă.

Conceptul inovator de schele bazat pe BIM utilizat în construcția uzinei de acetilenă de ultimă generație din Ludwigshafen în 2018 a fost primul proiect comun între BASF SE, promaintain și PERI. În timp ce această plantă era pusă în funcțiune în etape, începeau deja lucrările la complexul de vitamina A. Se așteaptă ca noua fabrică să crească capacitatea anuală de producție a vitaminei BASF cu 1.500 t. Aproximativ 600 de mașini și dispozitive, precum și 5.000 de puncte de testare sunt integrate în sistemul de control al procesului. În plus, trebuiau construiți 250 de metri liniari de poduri de țevi.

Metodologie cross-trade BIM

O echipă condusă de managerul de proiect Tino Freund și managerul de proiect PERI Anita Rösch, a planificat și a coordonat sarcinile de schele industriale. Ca și în proiectele anterioare, metodologia BIM cu planificare, coordonare și execuție 3D cross-trade a constituit baza pentru aceasta. Procesele au fost planificate și documentate în termeni de planificare și cerințe spațiale. Toate informațiile au putut fi recuperate digital: date despre cerințe (locații, responsabilități), date de planificare, desene, liste de piese, calcule statice, modele 3D. La fel ca într-o carte de schele digitale, starea actuală a fiecărei unități de schele ar putea fi selectată și recuperată: solicitată, în pregatire, planificată, în construcție, finalizată, lansată, radiată, demontată. Colectarea acestor date nu numai că facilitează controlul proiectului, ci și simplifică procesele de contabilitate și evaluare. Cu aceste informații, proiectele ulterioare sau lucrările de întreținere recurente pot fi optimizate și apoi acționate și mai eficient în viitor.

Ingineria competentă în timpul construcției este un aspect esențial al unei soluții de schele PERI personalizate. De exemplu, echipa de proiect de la Ludwigshafen a înregistrat și a gestionat peste 4.000 de unități de schele folosind software-ul de gestionare a terenului de construcții BIM 360 Autodesk pe parcursul perioadei de 18 luni a proiectului. Și majoritatea cantității totale de schele de aproximativ 2.000 t a fost planificată cu CAD și pusă la dispoziție ca model 3D. Acest lucru a permis utilizatorilor ulteriori să verifice planurile de schele pentru utilizare, variabilitate și flexibilitate înainte de a fi ridicate și să le optimizeze dacă este necesar. Acest lucru a minimizat timpul de conversie, a optimizat costurile schelelor și a însemnat că standardele înalte de siguranță ar putea fi puse în aplicare încă din faza de planificare.

Unirea forțelor pentru adaptabilitate

În perioadele de vârf, în jur de 1.300 t de material pentru sistemul PERI erau utilizate în același timp zilnic. Schele în picioare, schele de siguranță, schele suspendate, suporturi, scări, platforme materiale și schele mobile de lucru au fost toate dispozitive permanente la fața locului.

În special, combinația dintre kitul de schele PERI UP și componentele sistemului din kitul de construcții tehnice VARIOKIT a asigurat adaptabilitatea geometrică și structurală - și, prin urmare, cel mai înalt grad de siguranță la locul de muncă. Grila metrică de bază a ambelor sisteme PERI a permis adaptarea flexibilă a soluției de schele folosind componente ale sistemului.

În plus față de condițiile spațiale extrem de restrictive, platformele grele de 30 m înălțime proiectate pentru 20 kN / m² pe partea de nord a clădirii, care au fost utilizate pentru aducerea materialelor și echipamentelor de lucru în clădire, au fost provocatoare în ceea ce privește tehnologia de schele folosite. În special, construcția puntii cu sistemul său de tensionare și lungimea sa de 12,75 m la o înălțime de 33 m a fost o altă incercare grea pentru echipa de planificare și asamblare. Pe baza șinelor de cățărare RCS din kitul de construcții tehnice VARIOKIT, a fost posibil să se pre-asambleze podul ca o singură unitate pe sol și să fie ridicata cu macaraua mobilă.

Perfect si sigur

În plus față de designul aproape fără goluri al nivelurilor punții PERI UP datorită opțiunilor de reglare geometrică din grila metrică de 25 cm, proiectările de colț fără trecere și tranzițiile care implică componentele sistemului au asigurat, de asemenea, utilizarea schelei in siguranta. Datorită flexibilității componentelor și a grilei metrice uniforme, a fost posibil cu componentele sistemului fără a pierde timp prețios implementând componente speciale și creând soluții speciale în timpul proceselor de planificare și asamblare / dezasamblare. Standardele ridicate de siguranță s-au reflectat, de asemenea, în numeroase detalii: porțile batante de siguranță cu deschidere spre interior au fost folosite atunci când erau necesare scări înclinate și nodurile schelelor erau învelite în capace de protecție într-o culoare de semnal. Acestea sunt reprezentative pentru componentele suplimentare inteligente din kitul de schele PERI UP.